Początki

Obrazek
Roger
Site Admin
Początki

Post autor: Roger »

Pierwsza runda za nami! Czas na Wasz feedback
Panowie i Panie (wiem, że są :D) historyczna, pierwsza runda turnieju w Brisbane oficjalnie za nami! Z mojej strony ogromne podziękowania za terminowe podsyłanie taktyk (poza drobnymi wyjątkami 😉) i zaangażowanie. Silnik gry działa, drabinka poszła do przodu, a my wkraczamy w decydujące fazy turnieju.

Jako że to nasz absolutny debiut i testujemy ten system w bojowych warunkach, zależy mi na Waszej opinii. Chcę, żeby grało Wam się tu jak najlepiej, dlatego sekcja komentarzy w tym temacie jest w 100% dla Was.

Dajcie znać, jak Wasze wrażenia po starcie:

* Prezentacja wyników: Czy obecny format (rozpisanie gem po gemie itd) jest dla Was czytelny i buduje emocje, czy wolelibyście np. suche wyniki setów?
* Drabinki i układ forum: Czy łatwo Wam znaleźć plan gier i odnaleźć z kim i kiedy gracie?
* Mechanika uderzeń: Czy po tym pierwszym meczu sam system układania taktyki z 36 uderzeń wydaje Wam się logiczny i zrozumiały?
* Terminarz: Czy deadline na godzinę 10:00 rano to dla Was optymalna pora na wysyłanie uderzeń?

Piszcie szczerze – co się podoba, co Was wkurza, czego brakuje. Każda uwaga jest na wagę złota, bo to My razem tworzymy to forum.
Awatar użytkownika
Walter77
Re: Początki

Post autor: Walter77 »

Po pierwszej rundzie jestem na zdecydowane tak 🙂

Prezentacja wyników bardzo mi się podoba. Rozpisanie gem po gemie sprawia, że można później prześledzić mecz i zobaczyć, gdzie tak naprawdę został wygrany albo przegrany set. Suche wyniki byłyby dla mnie zdecydowanie mniej angażujące. Tym bardziej, że można mniej więcej analizować co grał rywal i dzięki temu szukać jeszcze optymalniejszej taktyki.

Z odnalezieniem drabinki, przeciwników czy terminów nie miałem żadnych problemów, wszystko jest dość intuicyjne i czytelne.

Sama mechanika uderzeń po pierwszym kontakcie wydaje się logiczna i łatwa do zrozumienia. Jednocześnie mam wrażenie, że daje sporo pola do kombinowania i szukania własnych rozwiązań, więc nie sprowadza się do losowego wysyłania ruchów.

Termin na 10:00 również mi odpowiada, choć akurat tutaj jestem raczej elastyczny.

Ogólnie gra mi się bardzo przyjemnie. Czuć już teraz fajną zajawkę na kombinowanie z taktykami i sprawdzanie różnych pomysłów. Jak na start projektu, moim zdaniem wygląda to naprawdę obiecująco i z ciekawością czekam na kolejne rundy, chociaż w moim przypadku to już na kolejne turnieje.

Jedyne co mnie wkurwiło to to, że odpadłem w pierwszym meczu :lol:
Roger
Site Admin

I turniej oficjalnie zakończony - może ktoś jeszcze się wypowie? (Dzięki Walter za odpowiedź!) Jakieś pomysły/sugestie/przemyślenia...?
Awatar użytkownika
Makti

Post autor: Makti »

Drobne przemyślenia ode mnie:

Gdyby nie dobra duszyczka to zapisalbym się do Adelaide i przegapił termin pierwszego meczu, może w zapisach dodać dzień startu turnieju?

Dodatkowo jeśli mecze grane są codziennie i wiadomo nie każdego dnia przez jakiś wyjazd lub sprawy służbowe uda się każdemu wejść, może jakaś możliwość wysłania taktyki na potencjalną drugą rundę w takim przypadku - nie wiem na ile jest to faktycznie innym potrzebne i sam odpadłem w pierwszej więc mi nie było ale pomyślałem o tym.

Tak poza tym, prezentacja i format są super, także tak trzymaj organizacyjnie!!!
Roger
Site Admin

Hej, dzięki za sugestię!
Na pewno pomysł z kalendarzem/terminami jest okej, na ten moment jako że to pierwsze turnieje to wiele rzeczy dzieje się na hura, intuicyjnie! Postaram się wprowadzić terminy, chociaż ramowe na kolejne turnieje :)

ODPOWIEDZ